SCHRIJVER

Jeugdtheater | musicals | liedteksten | vertalingen

Foto: Andy Doornhein

Foto: Andy Doornhein

WERK

Sinds 2011 schrijft Shanna toneelstukken en muziektheatervoorstellingen voor zowel jeugd- als volwassen theater. 

Bij jeugdtheatergezelschap Theater WEI schreef zij Vlinder, een meisje zonder naam, De Jongens en ze bewerkte Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt adhv het gelijknamige boek van Guus Kuijer. De tekst van Vlinder, een meisje zonder naam kreeg in 2014 een eervolle vermelding van de Duits-Nederlandse Kaas&Kappes Autorenwettbewerb. De tekst van De Jongens werd opgepikt in Duitsland en staat sinds 2016 als JUNGS op het repertoire van het Theaterhaus Ensemble in Frankfurt. 

Sinds 2012 schrijft Shanna muziektheatervoorstellingen voor de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy. De voorstellingen worden door haar speciaal op maat geschreven, zodat honderden leerlingen van de school mee kunnen spelen, samen met professionele acteurs en muzikanten. Ook de liedteksten voor deze producties zijn van Shanna haar hand. 

Shanna vertaalt voor diverse televisieprogramma’s van het Engels naar het Nederlands. Haar vertalingen en liedteksten worden gebruikt in series van o.a.: Netflix, Nickelodeon, NPO, Telekids en Cartoon Network.

Ook schrijft Shanna scenario’s voor animaties, podcasts en schrijft ze voorstellingen op maat voor gezelschappen, theaterscholen en amateurgezelschappen. 

 

Fragment uit het juryrapport van de jury van de Kaas&Kappes Autorenwettbewerb:

“Das Stück der jungen holländischen Autorin Shanna Chatterjee ist eine reizende Erzählung. Eine frische aber rührende Geschichte […] Die Aktualität des Themas ist damit gut getroffen und zeigt, was ein junges Mädchen so anders und zugleich so normal macht wie alle anderen.”

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op!

Shanna schrijft in opdracht.  Een deel van haar bestaande stukken is op aanvraag te verkrijgen.

Uw Naam (verplicht)

Uw Email (verplicht)

Onderwerp

Je Bericht (min. 20 karakters)