(Stem) Actrice

Teken- en animatiefilms | Voice Over | Jeugdtheater

Foto: Vera Duivenvoorden

Foto: Vera Duivenvoorden

WERK

Al vanaf haar negende jaar is Shanna werkzaam binnen de nasynchronisatie.
De eerste series die zij insprak waren The Cabatch Patch Kids en De Teletubbies, beiden ingesproken bij JPS Studio in Hilversum.
Hierna kwam Shanna al jong te werken bij Wim Pel Productions, SDI Media (Sun Studio’s) en Creative Sounds.
Shanna heeft sinds 1996 heel veel series en karakters op haar naam staan. Ze spreekt in voor o.a. NPO, Disney Channel, Netflix, Cartoon Network, Nickelodeon.
Een greep uit haar bekendste rollen zijn: Jennifer Mosely (Moze) uit Ned’s Survivalgids, Angelina uit Angelina Ballerina, Penny uit Inspector Gadget en Chloe uit Miraculous, tales of Ladybug and Cat Noir.

Als kind volgt Shanna lessen bij het Nederlands Kinder Theater en Muziekschool Waterland. Zo komt Shanna terecht bij De Nederlandse Opera waar zij meespeelt en zingt in de opera Carmen van Georges Bizet. Ook zingt zij samen met Michael Jackson in de Amererdam Arena tijdens zijn HISTORY TOUR in 1997. Tijdens haar middelbare schooltijd aan het Montessori Lyceum Amsterdam, speelt Shanna in twee producties van Toneelgroep Amsterdam Jr. Ook speelt zij in een film en theatervoorstelling van ISH Dance Collective.

Na haar opleiding aan de ArtEZ Academie voor Theater speelt Shanna in diverse jeugdtheater- en festivalvoorstellingen van o.a. Speeltheater Holland, DJT de Reus en Theater WEI, onder regie van Daniël van Klaveren, Henk de Reus, Onny Huisink en Louis van Beek.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op!

Uw Naam (verplicht)

Uw Email (verplicht)

Onderwerp

Je Bericht (min. 20 karakters)