(Stem) Actrice

Nasynchronisatie | Voice Over | Jeugdtheater

Foto: Vera Duivenvoorden

Foto: Vera Duivenvoorden

WERK

Al vanaf haar negende jaar is Shanna werkzaam binnen de nasynchronisatie.
De eerste series die zij insprak waren The Cabatch Patch Kids en De Teletubbies.
Hierna kwam Shanna al jong te werken bij JPS Studio’sWim Pel ProductionsMeta SoundSDI Media (Sun Studio’s), FBS Studio en IYUNO SDI GROUP.
Shanna heeft sinds 1996 veel series en karakters op haar naam staan. Ze spreekt in voor o.a. NPO, Disney Channel, Netflix, Cartoon Network, Nickelodeon.
Een greep uit haar bekendste rollen zijn: Jennifer Mosely (Moze) in Ned’s Survivalgids, Angelina in Angelina Ballerina, Penny in Inspector Gadget en Chloe in Miraculous, tales of Ladybug and Cat Noir.

Ook zit Shanna in het bestuur van stichting Bekende Belvrienden.
Deze stichting organiseert eenmaal per jaar een weekend waarin kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, de kans krijgen om te bellen met hun favoriete tekenfilmfiguur.

Als kind volgt Shanna lessen bij het Nederlands Kinder Theater en Muziekschool Waterland. Zo komt Shanna terecht bij De Nederlandse Opera waar zij meespeelt en zingt in de opera Carmen van Georges Bizet. Ook zingt zij samen met Michael Jackson in de Amsterdam Arena tijdens zijn HISTORY TOUR in 1997. Tijdens haar middelbare schooltijd aan het Montessori Lyceum Amsterdam, speelt Shanna in twee producties van Toneelgroep Amsterdam Jr. Ze speelt en zingt en in VPRO‘s KlapKlips, en ze speelt in een film en theatervoorstelling van ISH Dance Collective.

Na haar opleiding aan de ArtEZ Academie voor Theater speelt Shanna in diverse jeugdtheater- en festivalvoorstellingen van o.a. Speeltheater Holland, DJT de Reus en Theater WEI, onder regie van Daniël van Klaveren, Henk de Reus, Onny Huisink en Louis van Beek.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op!

Uw Naam (verplicht)

Uw Email (verplicht)

Onderwerp

Je Bericht (min. 20 karakters)