Bekende Belvrienden

Bekende BelVrienden is een stichting die kinderen die wel een bevriende kunnen gebruiken de kans geeft om hun favoriete tekenfilmfiguur aan de telefoon te krijgen. Doordat deze figuren elke dag op tv te zien zijn en zo’n groot deel uitmaken van het leven van een kind, is het voor kinderen prachtig om met ze te kunnen praten en even te kunnen vergeten dat ze ziek of op een andere manier hulpbehoevend zijn. Ook hun broertjes of zusjes mogen even aan de lijn komen. Zo wordt het voor het hele gezin een prachtig gesprek waar ze samen over kunnen napraten.

Bekende BelVrienden organiseert één keer per jaar, in samenwerking met een aantal Nederlandse ziekenhuizen en patiëntenverenigingen een belweekend voor de kinderen. Zij worden dan gebeld door hun favoriete tekenfilmheld, die ze mogen kiezen uit een grote lijst van rollen.

Dit initiatief bestaat sinds 2012. Inmiddels werken wij samen met meer dan 50 stemacteurs en 40 zorginstanties .

De actie draait op vrijwilligers. Bekende BelVrienden werkt samen met Samen1Stem, de vakvereniging van mensen, werkzaam in de nasynchronisatie, met studio Wim Pel Productions, dat geheel kosteloos haar faciliteiten aanbiedt tijdens dit belweekend en natuurlijk met alle acteurs die geheel vrijwillig in een weekend bij elkaar komen om met de kinderen te bellen. Waarbij we niet onvermeld willen laten dat ook de acteurs veel plezier beleven aan deze gesprekken. Een prachtig moment om hun kijkers nu eens ‘live’ te spreken!

http://www.bekendebelvrienden.nl

Foto’s: Hans Jong, Margot Scheerder, Noes Petiet, Lizemijn Libgott.