REGISSEUR

Jeugdtheater | musicals | muziektheater | docent

Foto: Sander van der Poel

Foto: Sander van der Poel

WERK

Al tijdens haar studie aan de ArtEZ Academie voor Theater regisseert Shanna veel verschillende voorstellingen, zowel binnen als buiten de opleiding. Ze deed regie assistentie bij o.a.: Ad de Bont en Leon van der Sanden.

Bij jeugdtheatergezelschap Theater WEI regisseerde zij o.a.: Narcissus, Narcissus  en Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt naar het gelijknamige boek van Guus Kuijer. 

Sinds 2012 regisseert Shanna zowel kinderen, jongeren als professionele volwassen acteurs in de muziektheatervoorstellingen van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy. Shanna selecteert de meest getalenteerde kinderen en jongeren van de school. Deze leerlingen krijgen speciale workshops en repetities samen met de professionele acteurs, onder leiding van Shanna.

Ook bij andere groepen, theaterscholen en amateurgezelschappen verzorgde Shanna regies.

Elout Hol, artistiek leider van Theater Gnaffel, zegt over de stijl van Shanna: “Wij zagen de afstudeervoorstelling van Shanna bij ArtEZ en waren zeer enthousiast. Niet alleen over het onderwerp, maar ook hoe de voorstelling was vormgegeven. Bijvoorbeeld sommige dialogen die met elkaar gevoerd werden met de rug naar elkaar toe. Het had een vreemde werking op ons, alsof de personages het niet echt tegen elkaar hadden maar enkel overtuigd waren van hun mening, of hun gelijk. Het vaak terugkerende thema van Shanna dat kinderen de wereld om hen heen niet altijd begrijpen, of niet begrepen worden en denken dat ze niet normaal zijn, sprak, en spreekt ons aan. De eenling die zich staande probeert te houden en probeert te overleven. ”.

Over Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt wordt door programmeurs gezegd dat deze “verrassend” is, “schurend” en “bevrijdend”. “Het roept veel vragen op en gaat tegen aannames in” zegt Katinka Enkhuizen van Theater Rotterdam. De regie van Shanna wordt ‘weird’ genoemd maar op een “mooie en fantasievolle manier”, met personages die “blijven boeien”.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op!

Uw Naam (verplicht)

Uw Email (verplicht)

Onderwerp

Je Bericht (min. 20 karakters)