Born to be alive

The EmBro’s: Een leven na de geboorte

5:         Hebben jullie al een lichaam uitgekozen?

1:         Hoe bedoel je?

5:         Een lichaam. Een lijf. Waar je het zo’n tachtig jaar mee moet gaan doen.

2:         Wat? Wat mee moet gaan doen?

5:         Leven!

3:         Hebben we keuze dan?

5:         Ja. Geen ruime keus, maar wel wat.

4:        Ik wist dat al. Ik heb gekozen voor een mysterieus uiterlijk.

Daar krijg ik trouwens mindere ogen bij.

Maar het was dit of een Indiaan.

"Laat die gillende meiden maar komen.
En onthoud…
Je bent zo goed als je playbackt."

Synopsis

Vijf jongens, ieder in hun eigen baarmoeder, vervelend zich te pletter. Ze besluiten met elkaar een boyband op te richten. Binnen de veilige muren van hun moeders buik kan toch niemand ze zien. Tijdens hun eerste repetitie, blijken ze door te breken. Door de vliezen. Ze worden geboren!
Ze hebben geen weet meer van elkaar en van de boyband wanneer ze op aarde komen. Wel hebben ze alle vijf het gevoel ‘iets te missen’. Als het lot hen allemaal een voor een met elkaar in contact brengt, lijken ze iets in elkaar te herkennen. Alsof ze elkaar al veel langer kennen dan vandaag. Op het nieuws wordt gesproken over de ‘comeback’ van The EmBro’s, een enorm populaire boyband met miljoenen fans. Wanneer de vijf jongens voor het eerst samenkomen, begint het te dagen dat zij mogelijk deze band zijn. Ze zijn voor elkaar gemaakt!
Echter, een van de jongens (Peter Woutstra) ziet zichzelf niet als performer. Hij wil in de politiek en dan daar kan hij deze onzin niet bij gebruiken. De jongens proberen hem te overtuigen, want als iets de bedoeling is… dan hoort dat zo te gaan, toch?
Komen The EmBro’s weer op tijd bij elkaar? Zal hun comeback als van ouds groots zijn?

Het concept is door Shanna Chatterjee in 2012 bedacht voor de schoolvoorstelling “Tot en met 18” van het Talenten Theater. Hierin speelden The EmBro’s een scene van vijf minuten. Vanwege het succes en het enthousiasme van de spelers, besloten de vijf leerlingen dat zij verder wilden waar de scene gestopt was. Shanna werd gevraagd hierin mee te denken. Door improvisaties en repetities met de vijf jongens is een script ontstaan. Samen maakten zij een uur durende voorstelling, die driemaal speelde in Het Talenten Theater in Hoorn. Alle financiële zaken, productie, PR, decor en kostuums is door de leerlingen zelf opgezet en uitgevoerd. Shanna heeft het script in opdracht van hen geschreven en geregisseerd. 

Spelers:
Ricardo Ambrosio
Koen Haex / Evert Bakker
Thomas Machtel
David Reus
Chris de Vries

Tekst en regie: Shanna Chatterjee
Muziek: Rik Eckhardt
Dans: Stephan Hendrikse
Zakelijke/productionele begeleiding:
Chantal Trigallez

“Opgroeien”
Muziek: Rik Eckhardt

"– Ik denk dat er hier buiten een wereld is met een moeder die voor je zorgt.
– Een moeder?! Geloof jij in een moeder?!
– Ja.
– Ik ook.
– Oh en waar is die moeder dan?!
– Overal! Overal om ons heen.

"